18. október 2024
Facebook
piatok, 31 august 2018 12:00

Európska komisia rozhodne o zrušení striedania letného a zimného času, reaguje na želanie ľudí

Written by 
Rate this item
(0 votes)

MAINZ 31. augusta (WebNoviny.sk) - Európska únia (EÚ) plánuje zrušiť striedanie letného a zimného času. Reaguje tak na prianie obyvateľov žijúcich v EÚ, a to najmä z Nemecka, ktorí sa tak vyjadrili v nedávnom prieskume.

Ľudia to chcú, my to spravíme

V piatok o tom v rozhovore pre nemeckú televíziu ZDF informoval šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker s tým, že komisia o návrhu rozhodne v piatok. "Spravili sme prieskum, do ktorého sa zapojili milióny respondentov a tí sú presvedčení, že v budúcnosti by mal po celý rok platiť letný čas. A presne to sa stane. Ľudia to chcú, my to spravíme," vyjadril sa politik.

Najväčší prieskum v histórii únie

Podľa výsledkov online prieskumu viac ako 80 percent respondentov hlasovalo za zrušenie striedania času. Svoj názor pritom vyjadrilo približne 4,6 milióna ľudí. Bol to teda najväčší prieskum v histórii únie. Najviac, až tri milióny respondentov, bolo z Nemecka. Odporúčame:
Ruské železnice už nebudú po celej krajine hlásiť príchody a odchody vlakov v moskovskom čase Návrh na zrušenie striedania času však budú musieť schváliť aj Európsky parlament a všetkých 28 členských štátov EÚ.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Európska únia, Jean-Claude Juncker, prieskum, zmena času
Zdroj: Webnoviny.sk - Európska komisia rozhodne o zrušení striedania letného a zimného času, reaguje na želanie ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 91 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner